Cafenea Juridică – Psihologia din spatele „crimei perfecte”

Cafenea Juridică – Psihologia din spatele „crimei perfecte”

ELSA Galați, prin departamentul Seminare și Conferințe a organizat astăzi o Cafenea Juridică având titlul „Psihologia criminalului”, mai exact, Psihologia din spatele „crimei perfecte”.
Acest eveniment s-a desfășurat într-un mediu informal, în cafeneaua The Folly.
Studenții au avut oportunitatea unei discuții libere și relaxante alături de un specialist în domeniul criminalisticii,  Vasile Stoica. Acesta nu s-a axat doar pe tema centrală, ci ne-a și transmis și impărtășit din experiențele dânsului, acumulate de-a lungul timpului, în ceea ce privește sistemul educațional și cel al sănătății.
Ca viitori juriști, ne-am dorit să intrăm în mintea unui criminal, să înțelegem ce anume îi determină pe unii indivizi să săvârșească astfel de fapte, să vedem dincolo de fapta propriu zisă. În acest sens, am aflat că hoții care fură din locuințe investighează casa înainte să comită fapta, să afle dacă sunt camere video sau alte aparaturi.
De asemenea ,atunci când un individ se sinucide, la baza acestei fapte stă încercarea repetată a sinucigașului de a ajunge și de a găsi soluții pentru problemele ce-l apasă de ceva timp.
Am ramas plăcut surprinși să găsim motivația din spatele săvârșirii unor astfel de crime și să înțelegem raționamentele pe care se bazează un criminal în săvârșirea faptei, să tratăm cauza infracționalității, și nu doar efectele ei.
La eveniment au fost prezenți și ELSAcii din Brașov care au luat parte la Study Visit. Am primit diplome și mape, ne-am încărcat cu bună dispoziție și cunoștințe noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*